maanantai 3. helmikuuta 2014

030214

Viikonloppu oli vallan riemukas ja ihana. Saatiin nimittäin kolme ystävätärtä vieraaksi. Meillä käy niin harvoin vieraita, että olin sitten toki onnesta soikeana ja aloitin hössöttämisen hyvissä ajoin heti viime viikon alussa. Tuli siivottua koko huusholli ja järjesteltyä paikkoja. Perjantaina päätin vielä tehdä jotain tarjottavaa ja joillain supervoimilla sain aikaiseksi myskikurpitsakeittoa, mustikkapiirakkaa ja punajuurisämpylöitä. Sämpylät olivat itseasiassa niin hyviä, että voisin tässä joku kerta tehdä niitä uudestaan ja kirjoittaa samalla reseptin ylös. Ne syntyivät vähän taas improvisoimalla, niinkuin meidän keittiössä useimmiten käy.

Viikonloppuun kuului paljon hekottelua ja hymyä. Kirpparilla ja kaupungilla kiertelyä (ja meikäläisen shoppailuahdistuksen korjausyritystä). Tehtiin superhyviä tortilloja ja kokeellinen keittiö sai myös aikaiseksi punaviinijäätelöä. Sitäkin reseptiä täytyy ruveta vähän tuunaamaan, se on nyt sitten kehittelyasteilla. Lauantai-iltana jonotettiin tunti paikalliseen menomestaan. Jäätyneet varpaat lämpenivät uudestaan tanssilattialla joraillessa.

Vauhdikkaan viikonlopun seurauksena Mikkonen sai flunssan. Liekkö syynä kukkulan kuningas -kilpailut torin laidalla lumikukkulalla aamuyöllä...
Eniveis. Flunssan johdosta hoksattiin nyt sitten kerranki kokeilla tehä kanakeittoa. Olen tästä asiasta haaveillut monta kertaa ja nyt tuolla kattilassa porisee taas hieman improvisoiden syntynyt keitto. Palaan raportoimaan, jos siitä tuli niin syötävää, että kelpais tehä toistekki!

Jahka keitto on valmis, pistetään digiboksilta pyörimään eilinen Uusi Sherlock -sarjan jakso. Kyseessä onkin jo kolmannen kauden viimeinen jakso, joten sitten täytyy taas pyöritellä peukaloita ja odotella tovi. Onneksi löytyy muitakin sarjoja tiirailtavaksi. Eniten tällä hetkellä odotan kylläkin Game of Thronesin uusia jaksoja, jotka pärähtävät käyntiin huhtikuussa HBO:lla. Jännittävyyksiä odotellessa otan vähän iisimmin ja katson Call the Midwifea ja Gilmoren tyttöjen viimeistä tuottaria.

Massu kurnii, syömähommiin!