maanantai 20. toukokuuta 2013

Kuulumiskierros

Ulkona on mieletön paiste ja uneni loppui jo kasin jälkeen. Suunnittelinkin, että voisin raahata itseni Tove Janssonin Nukkekaappi ja muita kertomuksia -novellikokoelman kanssa parvekkeelle ja näyttää kalmankalpeille säärilleni päivänvaloa. Siirtyminen vaatii tosin todennäköisesti vielä aurinkovoiteen levittämistä , ettei tarvitse myöhemmin kärsiä keitetyn hummerin värimaailmasta kasvoilla ja rintalastalla. Siispä ajattelin nyt vielä pysyä turvallisesti sisätiloissa ja kirjoitella tänne jotakin puutaheinää.

Valmistujaisiin 10 pvää. Kaivoin kaapista vielä viime syksynä serkun häissä käytetyn mekon ja kappas - puristaa, ahistaa. Pihistelijänä ja sovituskoppeilun inhoajana päätin kuitenkin, että pitää vielä tällä viikolla kokeilla, pystyykö mekko päällä istumaan ja hengittämään ilman, että todistustuuletuksen aikana kuuluisi karmiva ratkeamisen sulosävel. Jos pystyy, mitäs tuosta vaikka joutuisi vähän hengittämään vaikeasti. Kiittelen vain onneani, etten elänyt korsettiunelmien kulta-aikaan. 

Tuohon liittyen, joogailu on vähän jäänyt. Samoin kaikenlainen muukin liikkuminen. Pitäisi napata itteänsä niskasta kiinni ja jatkaa taas. Eilen kävin kuitenkin purkamassa turhautumistani (pöytäkone näytti sinistä ruutua hetki sen jälkeen kun olin selaillut febeä sun muuta) juoksulenkillä joen rannassa. Ja illasta käveltiin reilu 3km kilsan lenkki kun käytiin abc:lla (ja ostin suklaalevyn. Hyvä Julesi).

Chilivauvoille kävi hieman köpelösti. Picture this: on kaksi valkoista sumutinpulloa. Toinen kukkapöydällä, toinen keittiön tiskipöydän nurkassa. Toisessa ei lue mitään, toisessa on harakanvarpain kirjailtu kultatussilla "yleispesuaine". Arvoitus on tässä: kummalla mies kastelee kuivanoloiset chilin taimet?
Tultuani töistä kotiin koetettiin vielä pelastaa taimet runsain huuhtelutoimin, mutta oli jo liian myöhäistä. 

Vasemmalla: vuoden vanhojen chilien pienet podit. Yläoikea: mitä vauvoista jäi jäljelle pesuainekäsittelyn jäljiltä. Alaoikea: uudet siemenet saivat kylpeä hanavedessä yön yli ennen kylv.. kylvö..kylväminen.. aivosolmu.

Eli kuten kuvasta näkyy, tilattiin uudet siemenet. Fatalii toimitti tilauksen nopeasti ja extrana tuli mm. sinapinsiemeniä. Täti neuvoi puhelimitse, että kannattaa liottaa siemeniä vedessä päivä ennen multaan tunkemista, kuulemma nopeuttaa itämistä.
Sinapista muuten sen verran, että ei ollut liioiteltua, kun siemenpussissa luki, että kyseinen kasvi kasvaa nopeasti. Kaksi päivää kylvön jälkeen mullasta sojotti jo ihan hyvän kokoiset taimet. Eli kaikki, jotka haluavat tuntea itsensä luontoäidin veroisiksi viherpeukaloiksi: istuttakaa sinappia. Tulokset nähtävissä yllättävän nopeasti. Siitä taas en osaa sanoa, kuinka helppo kasvi on pitää hengissä, mutta pianhan tuo nähdään.

Eipä tässä muuta. Seku kävin höpöttelemässä :D Nyt tuonne partsille!