tiistai 30. huhtikuuta 2013

300413

Tässä on nyt käsillä kuukauden countdown.
30.5.2013 istun tähän aikaan todennäköisesti hotelliaamiaisella Mikkelissä. Myöhemmin Mikaelin lavalla vastaanottamassa sitä sinistä kansiota. Valmistujaistilaisuuden jälkeen muutaman läheisen kanssa johonkin ravintolaan syömään. Työvuoroista riippuen ehkä jo illalla takaisin Joensuussa.

Tai näin molen ainaki suunnitellu. Oppariseminaari meni odottamattoman hienosti. Ilman kakeltelua ja hermostunutta naurua tai sitten ajatuksen katkeamista.

Sunnuntaina palautin opparin viimeiseen arviointiin ja laitoin tutkintotodistushakemuksen menemään. Ilmoitin myös osallistuvani valmistujaisjuhlaan ja varasin paikkoja yleisöstä mm. äitile ja Mikkoselle, vaikka en ole vielä edes saanut työvuoroja tuonne asti. Noo, olen ainakin anonut kyseistä päivää vapaaksi. Eiköhän se lutviudu. Olen ollut viime aikoina niin luottavaisin mielin asioiden tavoista järjestyä - heti siitä asti kun oppari tuli valmiiksi.

Eilen keräsin hieman vaimopisteitä. Yhtäkkiä tuli olo, että haluttaa leipoa. Hetken mielijohteesta kipaisin kaupasta lisää munia ja noin tunnin päästä uunista tuli elämäni ensimmäinen tiikerikakku. Taloutemme toinen osapuoli maistoi ensimmäistä palasta mumisten tyytyväisenä, eli syötävää se oli.

Nyt pitäisi kipitellä kahdeksaksi tunniksi työpaikalle. Katsoo nyt sitten illalla että millekkä alkaisi. Tuskin kovin suurta juhlimista on luvassa, mutta vannotin jo tuota miespuoliskoa, että jotain arjesta poikkeavaa on tehtävä. Juhlaa ei synny, ellei sitä itse tee, ja niin pois päin.

Makoisaa vappua ja simahommia ja munkkiloisia kaikille!

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Jännän äärellä

Viime päivinä on tapahtunut semmoista, että opinnäytetyö on saatettu valmiiksi (*kaikki hurraa*)!
Kielenohjaukset ja kaikki on läpikäyty ja nyt onkin edessä koetuksista viimeisin: esitysseminaari ja kypsyysnäyte.

Opponointihommiin olen jo valmistautunu, pitää vielä ehkä kirjata kommenttini vähän siistimpään muotoon, tällä hetkellä kun ne ovat muistikirjan sivuilla ranskalaisin viivoin ja nuolin ja kommentein. Todella sekavaa, voin kertoa. Tämän päivän ohjelmassa olisi vielä tehdä omasta opparista pp-esitys. Huomenna hyppään junaan ja menen Mikkeliin. Ensimmäinen esitys alkaa perjantaina klo 8.30, joten aikainen herätys tiedossa. Nyt rupeaa jo pikkasen jännittään. Spekuloin mielessäni tilannetta, että kesken puheeni ajatus katkeaa, mistä seuraa punastuminen ja puheen takeltelu. Eikä tuo ole edes yhtään epätodennäköistä. No, kunhan hermostunut nauruni ei ylly loputtomaksi hekotukseksi, niin eiköhän siitä selvitä.

Ja mitä muuta kuuluu? Töissä uusien juttujen opettelua ja riemua siitä, kun chili kukkii. Viime viikonloppuna kylvettiin myös istutuslaatikollinen Fataliista tilattujia siemeniä. Niiden harmiksi koko tämä viikko on ollut pilvinen ja sateinen, eikä sitä tarvittua valoa ole ollut paljoa saatavilla. Itselläni on kuitenkin sellainen asenne, että mitään keinovaloa en lähde hankkimaan. Vuoden ikäisetkin ovat selvinneet talven yli ilman lisävaloa. Olkoot tämä sitten luontoäidin omaa heikoimpien yksilöiden karsimista. Lisäksi olen testannut nyt ekaa kertaa omatoimista pölytystä vanupuikon avulla kukkivan yksilön kukkia sutien. Viime vuonna kasvi ei nimittäin kukkimisesta huolimatta satoa tehnyt. En tiedä oliko vika pölytyksen puutteesta vai eikö sitten kyseinen yksilö ensimmäisenä vuonna tuota satoa. Ja ongelmanahan tässä on myös se, että nuo vuoden ikäiset yksilöt ovat lähtöisin jostain anttilan alennusmyynnin siemenistä, eikä lajiketta tietenkään pistetty mihinkään ylös. Mysteerichili on kuitenkin alennusmyyntitarrasta huolimatta pärjännyt erinomaisesti, vaikka kasvattajana onkin tällainen täysin kokematon chilinkasvattaja.

Perjantaina opparihommien jälkeen on luvassa myös sellainen riemu, että armaat Gallup-Ringin naiset tulevat luoksemme kylään. Ensimmäinen ja toinen M nappaavat minut Mikkelistä kyytiin, kolmas M saapuu Joensuuhun suoraan bussilla. Miittiriemua kestää perjantaista sunnuntaihin ja toivon hartaasti että kelit paranee siihen mennessä, jotta voisin kattaa vaikka aamupalapöydän tai edes kahvi/teetuokion parvekkeelle.


Taustamusiikkina tänään toimii JJ Grey & Mofron uusin levy: .
Pitäisi laittaa töpinäksi, syöpässä jotaki ja aloittaa sitten se pp-esityksen muotoilu.

Ja btw. ei mulla muuten haittaa tuo harmaa keli, meitsihän rakastaa sateessa kävelyä ja sitä ku saa varustautua punasin hai-saappain ja vihreän Marimekon Unikko-sateenvarjon kanssa. Sade on ihana sää, se on yks lempituoksuistanikin!

torstai 4. huhtikuuta 2013

Challenge accepted!


Armahin "poikani", "Jesse", "Pöysti", "se semi-luonnollinen sävy" (rakkaalla kaverilla on monta nimeä, eikö totta ;) ) - Miminä täällä blogimaailmassa tunnettu.. mihin mie jäinkään? Niin! Pöysti heitti haasteen, ja minähän vastaan! Bring it on!

EDIT: Tämän postauksen seistessä keskeneräisenä luonnoksissa, myös My Vision -Jonna haasto meikän tähän. Lisään myös Jonesin laatimat kysymykset tuonne loppuun. :) Vanhalle Gallup-rinkiläiselle lisäkysymykset ei ole yhtään muuta ku extramäärä iloa!

Toivottavasti en nyt kerro kovin samoja juttuja ku aiemmissa haasteissa, en mie vain millään muista mitä kaikkea olen infonnut!

Ohjeet:

Tämän pienen haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, 
joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.

2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.

3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.

4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.

5. Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.

6. Ei takaisin haastamista.

11 asiaa minusta:
  1. Olen 23-vuotias, opparin esittelyä vaille valmis kulttuurituottaja (amk)
  2. Asun valoisassa, saunallisessa kaksiossa poikaystäväni kanssa.
  3. ^ muutin itselleni täysin tuntemattomalle paikkakunnalle tämän mi(e)kkosen perässä. Enkä kadu.
  4. ulkonäössäni pidän ehkä eniten luonnostaan punertavasta hiuskuontalostani ja pisamista. Näin keväisin nautinkin siitä, kun niitä rupeaa taas kipuamaan kasvoille auringonvalon lisääntyessä.
  5. Peruskoulussa heikoimpia aineitani olivat mm. kotitalous ja käsityöt. Innostuin molemmista vasta lukion jälkeen, kiitos Oulussa käydyn talouskoulun, ja nykyisin kokkailu ja käsityöt (tällä hetkellä lähinnä virkkaus ja kutominen) ovat minulle rakkaita harrastuksia.
  6. Aloitin joogaamisen tämän vuoden alussa. Omin neuvoin, vain koska olin jonkin aikaa aatellu että se on aika siistiä ja vois olla mulle sopiva ja stressiäni+hartiaseudun kivuliaita lihasjumeja helpottava liikuntamuoto. Ja viimeksi tänään joogatessani törmäsin yhden liikkeen haastavuuteen ja päätin, että hitto mie hallitten tämän liikkeen tämän vuen loppuun mennessä. Jooga on siis yks meikän uusista intohimoista.
  7. Lempisarjojeni kärkeä ovat Greyn Anatomia, Game of Thrones ja How I met your mother. Ehkä jopa tuossa järjestyksessä. Greyssä rakastan hahmoja ja reploja ja suhdekiemuroita, Game of Thronesissa erityisesti visuaalista puolta ja tarinaa, Himymissä sitä, että se on sellainen hyvän mielen sarja, kuten ruukaan sanoa. Ja toki rakastan siinäkin hahmoja ja elämään jääneitä reploja, eikös postauksen otsikkokin sen kerro ;)
  8.  Laitan aina nukkumaan villasukat jalassa (paitsi kesäisin, mutta heti elokuussa villasukkien comeback)  ja potkin ne sitten nukahtaessani pois. Mulla on ilmeisesti järkyttävän huono ääreisverenkierto, aina varpaita palelee.
  9. En tykkää pitsasta (paitsi joistakin ite tehdyistä ja yhestä pakastepitsasta) KOSKA Inhoan sulanutta juustoa tosi paljon (mutta laitan silti juustosiivuja kuumaan hernekeittoannokseen...) ja mielestäni kypsennetty tomaatti maistuu pahalle. Syön tomaattia vain tuoreena tai ketsupissa, tosin tästä tavasta opettelen pikkuhiljaa pois.
  10.  Olen ikuinen haaveilija ja mielikuvitukseni tuntuu olevan rajaton. Suunnittelen usein mielessäni tulevaisuuden pikkujuttuja ja käyn kuvitteellisia keskusteluja. Olen myös kova tyttö jossittelemaan ja kuvittelemaan pahimmat skenaariot, mikä ei ole aina ihan niin mahtava juttu :D
  11. Mulla ärsyttää ihan huomattavan paljon, kun tv-juontajien puheessa tulee kielioppivirheitä. Se on KUKA eikä ketä! Ja opetelkaa hitto millon käytetään "joka" ja millon "mikä". Ok, tämä ei ehkä rajotu pelkästään tv-persooniin. Ja tiedän, ettei oma kielioppini ole täydellistä, mutta onhan se vaan kiva päästä välillä pätemään.
11 haastajan kysymystä: Mimiltä

  1. kuka haluaisit olla jos et olisi sinä? - En tosihaan osaa vastata tähän. En tiedä tiettyä henkilöä, joka haluaisin olla. Haluaisin ehkä olla hieman vanhempi nainen. Sellainen, jolla on ihan sikana elämänkokemusta jaettavana ja kiikkustuolissa muisteltavana. (siis koska henkiseltä iältänihän mie olen vähintäänki keski-ikänen, ainaki äiti muistuttaa siitä ehkä jokaisen puhelinkeskustelumme aikana)
  2. mitä tekisit jos sinun ei tarvitsisi ikinä murehtia rahasta? - varmaan muuttasin vähän johonki syrjempään kaupungin vilskeestä (kuitenkin sopivan ajomatkan päähän, ei liian kauas palveluista), rakentasin unelmieni talon ja kesämökin jonnekin kauemmas veden äärelle ja sitten matkustelisin. Nauttisin varmaan aikani kiireettömästä elämästä, kunnes olisi pakko keksiä jotain tekemistä ja siitähän ei tiiä, mihin ryhtysin sitte :D
  3. mikä on tällä hetkellä kappale tai albumi jota voisit kuunnella vaikka koko päivän? - Nyt keväällä olen kuunnellut ihan sikapaljon Rebekka Karijordin musiikkia. Ja eilen tuli yhtäkkiä Ultra Bra -olo ja niiden suosikkibiisejä onkin sitten kuunneltu eilen ja tänään.
  4. voisitko rakastua murhaajaan? - ohoh, mitä kysymyksiä Pöysti on pistäny! :D Niin. Kaiketi rakastua voisin, jos tämä fakta pidettäisiin täydellisesti salassa. Mutta on se kuitenkin sellanen turn off, että ei tule ihan heti mieleen että haluaisin hengailla sellaisen tyypin kanssa tarpeettoman paljoa.
  5. luuletko että voisit elää ilman internettiä jos muutkin eläisivät? - onhan sitä ennenkin eletty. Jos kukaan ei käyttäisi internettiä, niin mitä miekään netissä istuisin? Voishan se tietysti olla ihan terapeuttista pitää itelleen jonkin sortin nettitaukoa. Edes siten, että sallisi itselleen vain sähköpostin katsomisen, laskujen maksamisen ym.
  6. uskotko sielunkumppaneihin? jos uskot niin miksi? - En ole koskaan jaksanut vaivata päätäni tämän asian pohtimisella. En oikein osaa sanoa. Onko se sielunkumppanuutta, kun joidenkin ihmisten kanssa kemiat toimii (ihan vain ystävyyspohjaltakin) heti alusta alkaen kuin olisi tunnettu vuosia? Minusta kuitenkin ehkä olisi hieman lohdutonta ajatella, että meille jokaiselle on olemassa vain yksi oikea sielunkumppani, joka tekee meistä "kokonaisen". Meikänki a:n pitkällä matikalla voisin laskea että aika kehnot tsäänssit olis löytää se oikea tyyppi. En rupea selittelemään tästä liian pitkää ajatusoksennustani vaan totean, että mielestäni parisuhde ja rakkaus tarvitsee huolenpitoa ja vaalimista, oli se sitä sielunkumppanuutta tai ei. Rakastuminen voi tapahtua helposti, kuin itsestään, mutta rakkaus vaatii vaivannäköä. Tietenki, jos uskoo sielunkumppaneihin ni varmasti näkee enemmän vaivaa sen yhden eteen. Ok, tästä tuli sittenkin ajatusoksennus, mutta ehkä minun mielestä sielunkumppaneita on useita. On niitä ystävyystason sielunsiskoja ja -veljiä sekä, joiden kanssa on vaan niin samalla aaltopituudella. Joistakin niistä on myös elämänkumppaniksi. Olen puhunut.
  7. oletko joskus tehnyt jotain jonka toivoisit nyt tekemättömäksi? - No en kaiketi mitään järkyttävää ole mennyt tekemään. Toki on asioita, joita joskus mielessäni häpeilen, mutta mie kuitenki aattelen että tämä nykyinen Jules on kaikkien menneiden tapahtumien ja tekojen summa. Ja koska mie pidän siitä, mitä olen juuri nyt, niin ei siellä menneisyydessä voi olla ihan hirveitä luurankoja.
  8. onko sinulla ollut kirjekaveria/kirjekavereita? jos on milloin viimeksi olet kirjoittanut hänelle/heille kirjeen? - Voi kyllä on ollut! 10-vuotiaana kirjoitin Hippo-lehteen ilmoituksen, jossa kerroin itsestäni mm. sen, että "kerään posliinipossuja". Sen seurauksena lopulta minulla oli yli 20 kirjekaveria ja illat meniki kirjeitä kirjoittaessa. Mulla oli laatikollinen kaikkia ihania kirjepapereita ja -kuoria ja tarroja ja geelikyniä, joilla sitten koristeltiin vastaanottajan osoite kehyksiin. Joskus yläasteen loppupuolella varmaankin viimeistään karsin kirjekavereita aika rankalla kädellä ja jäljelle jäi lopulta vain yksi tyttö. Minua kuukauden vanhempi, nykyisin Seinäjoella asusteleva R. Kyllä me kirjoiteltiin vielä lukion alussa, mutta sitten kun oltiin pari kertaa nähty livenä ja sosiaalinen media (R oli syy, jonka takia liityin irc-galleriaan aikoinaan!) tuli kuvioihin helpottamaan yhteydenpitoa, kirjeiden kirjoittelu vain jäi. Hitsi vie, olisipa kiva nähdä R pitkästä aikaa :) viime kerrasta on vierähtänyt jo 2-3 vuotta!
  9. mitä pelkäät eniten elämässä? - varmaankin läheisteni menettämistä ja yksin jäämistä. 
  10. jos viettäisit päivän miehen kehoon vangittuna mitä tekisit? - tekisin sellasia miesten juttuja... Niinkö kusisin pisuaariin ja trimmaisin partaa ja viiksiä (jos mie olisin mies ni mulla olis ehottomasti parta ja viikset). Viettäisin kivaa laatuaikaa äijäporukalla ja yllättäsin jonku mimmin ostamalla kukkia.
  11. koska tavataan taas? khih. - Niii! Pitää kattoa jos kesällä pystyis :) 

11 haastajan kysymystä: Jonnalta

  1. Mikä on ollut elämäsi onnellisin hetki tai paras muisto? - Olen miettinyt tätä aiemminkin, enkä ole koskaan osannut eritellä yhtä hetkeä. Se on kenties vielä edessä ;)
  2. Mikä on taito, mistä olet kateellinen sen osaavalle? - Olen kateellinen joillekin ihmisille heidän loputtomasta lempeydestään, hyväntuulisuudestaan ja tahdikkuudestaan. Etenkin se tahdikkuus, että tietää miten muotoilla kritiikinkin niin, ettei toinen siitä loukkaannu ja että osaa pitää suunsa supussa oikeina hetkinä.
  3. Ultimate lempilastenohjelma? Saa vastata vain yhden. - juuri nyt tuntuu siltä että Muskettikoirat.
  4. Millaisen tunnetilan lempimusiikkisi aiheuttaa sinussa? - minulla ei ole lempimusiikkia. Luon soittolistatkin lähinnä juuri jonkin fiiliksen voimistamiseen. Muutama ystävä on kyllä sanonut, että lempimusiikkini on aika riisuttua naisartistipainotteista. Usein hidasta, voimakkaasti tunneladatulla tunnelmalla ja vahvoilla lyriikoilla varustettua. Koska rakastan fiilistellä, hengitellä syvään silmät kiinni ja saada kylmiä väreitä siitä musiikista niin että niskavillat nousee pystyyn.
  5. Lempiravintolasi kaupungissa, missä käyt usein/asut? Miksi?  - Joensuusta en vielä oikein tiedä, koska olen käynyt täällä ainoastaan rillossa, Kreetassa ja Jecikassa. Kahdesta jälkimmäisestä kyllä pidän kovasti.
  6. Onko olemassa jokin urheilulaji, jonka jälkeen tulee aina fiilis, että "ai hitto kun oli kivaa", vaikka ennen treeniä olisi tuntunut pakkopullalle lähteä kuntoilemaan? - lähes kaikki. Mulla tulee yleensä aina urheilun jälkeen (kunhan saan perseeni irti sohvan nurkasta) sikahyvä fiilis. Muistan kaiholla muonio-elelyn sählytreenejä, ne oli ihan huippuparastakivointa. Pyöräily on kans, jos pääsee polkeen kovaa musiikit korvilla. Ja juokseminen. Jooga antaa yleensä tyytyväisen ja rauhallisen olon, paitsi jos tulee vastaan just joku uus haastava liikesarja :D Taisin viimeksi toissapäivänä hehkuttaa Mikolle, että oliko se seurannut joogailuani yhtään ja kuinka siisti ja haastava se yks liike oli.
  7. Mikä on suurin saavutuksesi tähän astisessa elämässäsi? - ihan kohta se on ammattiin valmistuminen.
  8. Lempipaikkasi whole wild world? - Oulu. Sen kummempia erittelemättä.
  9. Minkä kielen haluaisit oppia täydellisesti? Miksi? - ranskan. Harmittaa ihan sikana, kuinka lukion jälkeen se on jäänyt ja ruostunut. Olin kuitenkin ryhmämme priimus ja intohimoisin ranskanopiskelija. Olisittapa ollu meiän kanssa lukion reissula Strasbourgissa. Ku tultiin ulos bussista ni sain jonku ranskankielen mahtavuuden ylitsevyöryvän puhetulvakohtauksen. Se oli siistiä!
  10. Mistä inspiroidut elämässä? - Ihmisistä, joiden elämäntapoja tai saavutuksia ihailen. Jos käytännönläheisemmin ajatellaan, niin Pinterestistä :D
  11. Onko jokin aika, mihin haluaisit palata aina uudestaan ja uudestaan takaisin? Miksi? - Syksy 2008. Koska kotoa pois muuttaminen, talouskoulu, itsenäistyminen, kasa uusia ja ihan taatusti elinikäisiä ystäviä. Kaikki se, mitä silloin tapahtui. Päivääkään en vaihtaisi. Se aika on saanut minut rakastamaan Oulua.

11 kysymystä haastetuille:

  1. Mikä kirja on saanut sinut pysähtymään ja ajattelemaan tai kenties muuttanut ajatusmaailmaasi ja miksi? Jos tällaista ei ole, mikä on lempikirjasi?
  2. Yksi vaatekappale, mikä mielestäsi jokaisella naisella tulisi olla, miksi?
  3. Mikä on tällä hetkellä tärkeimpänä ns. unelmien to do -listalla? Toisin sanoen, mikä on sellanen juttu, mikä tulee vielä tapahtumaan ja kun se tapahtuu niin se on aivan mahtavaa?
  4. Jokaisella on varmasti joku ruoka-annos tai -aines, mistä ei nyt vaan ihan kauheesti tykkää. Mikä on sulle sellainen?
  5. Millä tavoin luot itsellesi parhaan mahdollisen rentoutumishetken?
  6. Lempikauppasi (ihan sama onko vaatekauppa, ruokakauppa, putiikki, marketti vai mikälie ja ihan sama onko netissä, suomessa vai ulkomailla) ? Perustele miksi.
  7. Lempikahvilasi (jos et juo kahvia niin ymmärrät kuitenkin pointin) ?
  8. Mitä yleensä tilaat ravintolassa?
  9. Mitä unelmien kotisi pihalla on?
  10. Kevennyksenä: kirjoita runo/loru/jotain sinne suuntaan aiheesta minun sohvani.
  11. Mikä saa sulle silmiin onnenkyyneleet?


Haastan Mimsin (Pyrstötähtiä etsimässä), Mailiksen (Miun mössykkäin ja pössykkäin), Hannan vaikka Jonnaki sen jo haasto, mutta ihan vaan siksi että se postailisi useammin ;) (Hannan sohvahetki), Suvimariannen, vaikkei nää haastikset ole ehkä hänen tyylisiään, mutta taas haluan vaan herätellä kaiffareita postailemaan useammin! (Kulttuuri-Ulla), JA vielä myöskin postailemaan innostaakseni TePan (Tirriäisniityllä). Tässäkään ei ole vielä vaadittua 11, mutta eiköhän siinä ole tarpeeksi :) Ja jos joku haluaa osallistua haasteeseen, enkä ollut kyseistä bloggaajaa haastanut, ni feel free ja ottakaa ohjat omiin käsiinne! ;)