maanantai 27. kesäkuuta 2011

uusia mehujäitä

Tässä on taas töitä painettu koko juhannus ja tänään rupes vähän kaikilla grillitytöillä väsy painamaan. Siinä vaiheessa kun toinen tarkistaa tilauslistaa, jonka olen tehnyt aiemmin ja huomaa siinä lukevan exoticin sijasta erotic. Ja kun kyse oli mehujäästä. Kyllä näyttäisi asiakkaidenkin naamat uusia ilmeitä kun me tarjottaisiin pakastealtaastamme Juhannuksen hittiuutuutta: Twister "erotic"-mehujääpuikkoa!
Jos osaisin piirtää, suunnittelisin tähän vielä mainosjulisteen, mutta jätän sen jokaisen mielikuvituksen tuotettavaksi.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Päivät kolisevat ja putoavat kalenterista kuin peltikattoon kalahtavat pisarat, jotka räystäältä matkaavat ränniin.
Vastaan kuulumisia kysellessä, että "töitähän mie vain" ja samantien tajuan, että väärin. Juurihan mulla oli neljä vp:tä.
Täti ja pienet Duracell-puput serkkutytöt kävivät parin päivän visiitillä. Kierreltiin kaupungilla, käytiin Visulahdessa ja Mikke-katujunassa. Jätin talviturkkini kiljahdellen/karjahdellen samalla "pienellä ja intiimillä" uimapaikalla kuin viime vuonnakin sitä edeltävät kaksi vuotta lämmittäneen. Tajusin, että minullahan on televisiokin, josta voi katsella ohjelmia ja elokuvia reaaliajassa sen sijaan, että tallentaisin kaikki digiboksiin tai jättäisin molemmat pölyyntymään yksiöni nurkkaan käyttämättöminä.
Clas Ohlson avattiin ja kipaisin aikaisin avajaispäivänä nappaamassa itselleni pöytätuulettimen. Aijai, kyllä minun nytte kelpaa!

Sukulaisten lähdettyä kiertelin vielä vapaapäivänäni Clasun paremmin ja tarttuihan mukaan vielä jotain. Nimittäin teelaatikon, jotta saisin lopultakin säilytettyä siististi pussiteevalikoimani ilman niitä pahvirasioita.

tuo kaivattua lisäväriä tummaan joukkioon!
Ehdoton suosikkini keittiön säilytyspurnukoista on tuo KOP:n vanha kahvipurkki! Tuossa näyttää hieman lommoiselta, mutta ihan sileäpintainen on yhä. Säilyttää sisällään tällä hetkellä kylläkin täysjyvämakaronia.
Jack Danielsin kastike taas on Berliinin tuliaisia, jota en ole uskaltanut vielä avata kun se pitäisi sitten käyttää ja tyhjänä pullo ei näyttäisi niin hienolta.

Jospa pian unta naamariin ja katselisi noita viime öiden kummallisia unia lisää. On ollu sisäoppilaitosmaisuutta henkivältä riparilta karkaaminen ja ystävä joka muuttui mopsista merenneidoksi. Niin ja huonosti suuteleva Duudson... ja nimi unohtui. Ha, näihin kuviin ja tunnelmiin!

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

it's for the bride!

Eilen oli aivan upean kaunis päivä ja ehdottomasti paras päätös ensimmäiselle työviikolleni ja paras tapa kuluttaa kesätöiden ensimmäinen official vapaapäivä. Nimittäin, ihana ystäväni Mira meni naimisiin armaan Ilkkansa kanssa (Miran hääblogi - muuten yksi Suomen suosituimmista - tässä sekä sinne tekemäni guest postaukseni, ensimmäinen kahdesta, tässä) ja minulla oli suuri kunnia laulaa häissä hurmaavan Mailiksen kanssa sekä Mikkelin tuomiokirkossa vihkimistilaisuudessa että hääjuhlassa ravintola Kivijalassa. Eilisestä päivästä enemmän sitten myöhemmin kun kirjoitan toisen guest postaukseni Miran blogia varten. Voin sitten taas heittää linkkiä tännekin.

Sen verran kuitenkin kerron, että kävi hassu juttu. Nimittäin kun oli morsiuskimpun heiton aika, menin tietenkin kuuliaisesti muiden neitosten joukkoon. Valitsin paikkani takarivistä ihan reunasta ajatellen: "tähän kohtaan se ei ainakaan osu" ja kuinkas sitten kävikään: kimppu lensi komeassa kaaressa edessäni poukkoilevien neitosten yli ja suoraan minua päin. Ei auttanut kuin kohottaa kätensä ja siihen se iskeytyi! Nauratti hieman. Mutta ihana kimppu olikin ja sopi yllättävästi asuuni kuin siihen suunniteltu! Ei mitään paineita tästä, mutta pitää kait vissiin ruveta sen kollinretaleen metsästykseen, jos seuraavaksi on minun vuoro. Tai sitten kilpasisaret joutuvat odottelemaan piiiiiiitkäään. Ja koska nyt on helluntai ja olen heilatta - todettakoon että jonoa sitten piisaa juhannuksena. Niijoo, olen töissä sillon, elikä grillillä taitaa olla ainakin rysä.

Yöllä kämpille kotiuduttani totesin, etten omista minkäänlaista maljakkoa, siispä kimppu sai kunniapaikakseen parhaimman astian, minkä soveltuvaksi kaapista löysin: tyhjän punajuuripurkin!
näemmä hieman kellertävä kuva, kyllä ihan valkoisia ovat nuo ruusut!
Tänään istuin päiväkahvilla pitkän pitkästä aikaa armaassa KB:ssä Mailiksen ja Tolun kanssa, Mailis lähti takaisin kohti Lahtea, Tolunkin saatoin asemalle. Kerkesinpä vielä törmätä toiseen bestmaneista ja hakata pari tuntia korttia alakertani hiostavissa sisätiloissa. Kauppaan lähteissäni ukkonen jyrisi, mutta lämpöä ja aurinkoa riitti, varttia myöhemmin astuessani Salen ovista ulos tippui taivahalta vettä ku saavista kaataen. En jaksanut kauaa värjötellä katoksen alla vaan lopulta sipsuttelin leveä hymy naamalla kämpille vettä valuen. Voi että mie vain niin rakastan ukkosta ja kaatosadetta!

Ihana irtiotto töistä oli tämä viikonloppu! Nyt pitäisi virittää aivot takaisin arkitaajuudelle, pyykätä, tehdä koulutehtäviä ja nousta huomenna virkeänä töihin! Oh joy...
Ensi viikolla kummityttöni tulee käymään äitinsä ja siskonsa kanssa. Suunnitelmissa olisi näyttää kummitädin työpaikka: Visulahden Dinogrilli ja. Niin, sitä pitikin kysymäni: mitä Mikkelissä voi tehdä 6-8 -vuotiaiden Duracell-pupujen kanssa?

Hellikää hellujanne, maan mainiota helluntaita!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Luottosalaatti ja tukka pois naamalta!

Tänään(kin) on ollut aivan upea päivä. Nautintohetkeni oli lukea uusinta Imagea, juoda Yogin lakritsiteetä ja syödä eilen tekemääni salaattia. Oli muuten taivaallista, ainekset alla:
- pussi jäävuorisalaattia revittynä riekaleiksi
- pieni kurkku/puolikas kurkku pieninä palasina. Vetinen keskusta ei päässyt salaattiin kun se tuo niin paljon nestettä mukanaan
- 1 punainen paprika pieniksi paloiksi pilkottuna
- Fetaa. Itse laitoin kokonaisen Apetina classicin kuutioiksi pilkottuna (vähäsuolaisempi ja pehmeämpi kuin perusfetat, tykkään paljon!)
- Kurpitsan-, auringonkukan- ja pinjansiemeniä. Ripottelin reilulla kädellä Pirkan Salaattisiemensekoitus-pussista, missä on kaikkia.
- kuivattuja karpaloita. Pirkan pussista reilusti näitäkin, ihan parasta salaatissa!
- muutama basilikan lehti pieneksi revittynä
vielä jos olisi ollut niin olisin pilkkonut luumutomaatteja sekaan!

Lisäksi tekasin kertasyönnille kastikkeen sekoittamalla lasin pohjalle punaviinietikkaa, oliiviöljyä, suolaa, juoksevaa hunajaa, sitruunamehua sekä Santa Marian Lime Pepper -mausteseosta myllystä. Olipahan hyvää!

Tukkaakin piti käännellä. Eilen puoliltaöin vaihdoin sivujakauksen toiselle puolen päätä ja tänään päätin, että on aika näyttää otsalle aka "valkokankaalle" auringonvaloa.
hoho, tällasia taidepläjäyksiä tuli otettua galtsu-nuoruudessakin! Vaivauduinkohan silloinkaan pesemään peiliä ensin?
Huomenna eka virallinen työpäivä tälle kesälle. Luvassa uusia naamoja, uusia nimiä ja omien oppien eteenpäin siirtämistä. Eiköhän tämä tästä!

lauantai 4. kesäkuuta 2011

ehkä muotibloggarein postaukseni ikinä.

First things first: on hieman hassua, että katoin ihan just pari päivää sitte ite The Notebookin ja nyt nelosen leffassa tyypit istuu elokuvissa kattomassa sitä.

Mutta. Mekko. Rakastan sitä. Ostin sen Tampereen reissulla koskarin JC:stä. (joo, taisin just kirjottaa "koskari"). Voisin antaa sen nimeksi Johnny, mutta se kuulostaisi Deppiltä eikä ole ihan täysjärkistä nimetä huonekasvien ja joidenkin kodin elektroniikkalaitteiden lisäksi vielä lempivaatteitaankin, ehei. Vaan minun täysjärkisyyteni onkin tainnut aina olla vähän kiikun kaakun.

Mutta ennen mekkoa mainoskatko:


Bilar! Pelastivat kuumeiluni löytyessään siwan hyllyltä. Ah lapsuusmuistot!
olen ehkä esitelly nämä jo, olenko? Berliini-ostoksia.

Ja sitten Johnny. Ja usb-piuha. Ja kaukosäädin. Ja avonainen peti. Ja ikean pussi sängyn alla. Sekä pikku nakkivarpaani.

taustalla myös muonioiluni aikana kuoleman tehnyt Urkki.

sotkujani siellä myös.

miss mökkihöperö.

kanttini ei vielä riitä (eikä maidonvalkea ihoni) siihen että näyttäsin mekolle päivänvalon ilman alla olevaa ginan (jookyllä) toppia.


nykysten kaikki crazy factorysta tilaamani puiset asiat mahtuu verenvuodatuksetta korvista roikkumaan.

and finally: mansikka maaukko irvileuoissani! Hyvää yötä!

torstai 2. kesäkuuta 2011

ranskalaisin viivoin

Vielä Muoniossa ollessani mie:

- kävin kavereiden kanssa ulkona ja jätin aurinkolasini paikalliseen taksiin.
- ... en oikeastaan muuta mainittavaa.

Viime maanantaina nappasin sitte linja-auton penkistä kiinni ja ookailin Ouluun, jossa:

- Kävin kattoon uusimman Pirates of the Caribbean -lehvan 3D:nä. Muistuttakaa, etten enää ikinä mene 3D-leffaan. Olen nyt kahesti käyny eikä ole sen arvosta, että maksan muutaman euron enemmän siitä, että pitää tukea armottoman painavia laseja koko leffan ajan kun ne painaa nenää kipeästi muuten!
- Söin Pannukakkutalossa itseni ihan ähkyyn! Kantsii vilkassa ruokalista noilta sivuilta ja piipahtaa jos Oulussa pyörii!
- Hengailin Kauppurin terassilla <3
- Eksyin hetken mielijohteesta Hevimestan euroille verestämään talouskouluaikojen muistoja.
- flunssaannuin
- näin mummoa
- istuin maikkelissa (St. Michael Irish Pub) pelaamassa ainakin huojuvaa tornia.
- kävelin keskiyöllä keskustan halki suihkunraikkaana hiukset tuulessa hulmuten kun ystävä pääsi töistä ja menin vastaan

Keskiviikkona, eli eilen:

- VR aiheutti seikkailua kuuluttamalla Vaalassa suurinpiirtein näin: "ukkonen on vaurioittanut junan ohjausjärjestelmää blaablaa matkan jatkuminen vielä epävarmaa"
- selvisin ajoissa Mikkeliin asti
- istahdin alakertani terassilla oluella ja pyyhälsin jopa Vaakunan suunnilla tuokion, kunnes piti yhen maissa kömpiä nukkumaan sillä...

Tänään:

- heräsin kuumeessa
- en tajunnut että on pyhäpäivä
- kävelin lähimpään auki olevaan siwaan ostamaan lakritsijäätelöä ja piimää sekä Bilar-karkkeja!, koska kuumeisena saa ostaa mitä tekee mieli.
- kasoin The Notebook -leffan (LOPULTAKIN) ja tirauttelin suolavettä silmistäni.