tiistai 19. huhtikuuta 2011

joko taas!

Tämä on niiiiin tuttua. Joka kevät sama juttu. Tänäänkin, vaikka koulua on 8.15 - 11.30, erinäisiä treenejä klo 15 - ? ja klo 17 - ? ja pyöränhuoltotreffit klo 19.. (enkä nukkunut paljoakaan viime yönä) pitää tietenki silti tarjoutua auttamaan kaveria hädässä, "joo voin kokeilla kehitellä jotain flaijereita huomiseks". Thank god, ei tarvitsekaan.
kuvat: weheartit
selittänee makeanhimoni.

Onneks pääsen pyörähtään pääsiäisenä kotona ja irrottautumaan edes hetkeksi tästä kaikesta. Tulen olemaan ihan törkeän helpotusonnellinen kunhan toukokuun ensimmäinen viikko on ohi.

Jaa, taas pitäisi juosta.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

älä ihan vielä mene lehdenjakaja!

voi hilloleipä miten meikän aamu lähti käyntiin.
Jotenki havahuin muuhun maailmaan ku postimies rapisteli oven takana ja mie istuin eteisen lattialla alusvaatteisillani, kahvimotti toisessa kädessä, lukemassa viikon aikana tulleita mainoslehtisiä (no en ole vieläkään saanu aikaseks ei mainoksia -lappua tuohon oveen). Postimies pudotti syliini sitten uuden Luoteis-Lapin ja sillä hetkellä perjantainen aamuni tuntui täydelliseltä. Tuollaisia pieniä onnen idyllisiä hetkiä voi elää kun on suuressa ruokapöydänpuutostilassa. Noh, ei enää pitkään ni saan jonkun pienen ruokailutason tänne 25neliön kokoiseen itsemurhaluukkuuni pesääni. Pääsiäislomalta palailen äipän kanssa autolla ja napataan kenties välillä Haparandan Ikeasta ruokaryhmä. En tahtoisi kyllä Ikealaista, vaan mieluummin jonkun mummon vintiltä pelastetun yksilön, mutta ku palataan pyhäpäivänä ni ei oo paljon mahdollisuuksia ku kaikki Suomen puolella on kiinni.

No, meikäflicka ei ole kai paljastanu miltä täällä Juulilaaksossa näyttää. Tällä hetkellä ois tietenki tosi ihana ottaa kuvia ku aurinko siivilöityy ihanasti tuolta ulkoa, mutta muutoin tämä kämppä on yhä eilisen etsintätuokioni jälkeen sitä tasmaniantuholaisvyöhykettä, jotennnn saatte tyytyä räpsyihin, mitä otin joulun alla porukoita varten.
the main area. Kamala salamavaloähky. Ja psst. tehin tuon paperinaru-lampun ollessani Oulussa talouskoulussa. Alunperin sinne tungettiin jouluvalot, mutta sisko keksi, että siitä saisi nätin kattolampun.

eteinen. Vasemmalla ovi vessaan, oikealla vaatehuoneeseen.

pieni kusinurkkaukseni ja ääpättömän pieni istuma-amme siellä vasemmalla!

lempialue <3

tällä kuvalla havainnollistin porukoille, että olen tiskannut. Jäkiksen ovessa ikean magneettikehyksissä kuvia rakkaista.

taas kuvan laatu kohillaan, mutta tää ikkunaseinustalta keittiöön päin, jos ette huomanneet. Ja tuohon palapeilin eteen tulee sitten se ruokapöytä. Rahi ja laatikosto väistyköön!



Juulilaaksossa kaikki on suurta. Kahvikupit, legot, pelikortit ja silmäpussit ainakin. Kuva: Suvimarianne.
Tämä ei ole Juulilaaksosta, mutta täten todistan toimivani myös erinomaisena laskutasona. Kuva: M. Julkunen
Tajusin just katellessani noita kuvia, etten ole vieläkään sisustanu tätä kämppää kunnolla. Seinille pitäisi porata reikiä, että saisi jotain kuvantynkää ja eteiseen olen suunnitellut hieman erilaista vieraskirjaa. Ja tietenkin ulko-oveen voisi tehdä jonkinlaisen Tervetuloa-kyltin ja ei mainoksia-asian. Niin ja eteistä pitäisi muutenkin jotenkin sisustaa. En oikein tiedä mitä tekisin, mutta kun väliovea ei tosiaan ole niin kaikki äänet kantautuvat rappukäytävään. Ei muuten, muttakun pelkään häiritseväni naapureita piano+laulu -tuokioillani. Ne kun ovat päivittäisiä ja biisit junnaavat mielialan ja kauden mukaan samassa maastossa. Soittolistalleni kun ei saa millään sekoitusta päälle.

Näin meni taas haaveiluksi tämäkin aamu. Josko sitä menisi suihkuun ja rupeais jollekki!

torstai 14. huhtikuuta 2011

tyyntä myrskyn silmässä

Tuntuu aina aamuisin ja päivän päätteeksi, että ei mulla ole mitään hätää. Maistelen kupista aamukahviani ja kastelen huonekasvit. Tiedostan vain pienessä ahdistuksessa, että ympärillä maailma hyörii ja minun pitäisi hyöriä mukana. Monet murheet unehtuu hetkeksi kun keittää tavallisen kahvin seassa suklaakahvia ja ripottelee vielä purujen päälle kanelia ennen keittämistä.
Eilen menin kouluun puol 9 ja lähdin talsimaan kotiin klo 20. Koulupäivän päätteeksi kävin viereisestä marketista evästä ja niin jatkui päivä stemmatreeneillä ja kuoro+bänditreeneillä. Tallulahia treenatessamme yksi tyttö juoksi itkien ulos musiikkiluokasta. Päättelisin tuosta, että joko raiskasin sen ja pahasti tai sitten se tais mennä ihan hyvin.
Illalla kotiinpäin talsiessani yllätyin valoisuudesta ja lämmöstä, mikä ulkona vielä vallitsi. Heitin lapaset kassiin ja talsin nautinnollisen leppoisaa tahtia. Kävin viemässä Pöystille hänen JP Silver cardinsa ja rupattelutuokion jälkeen kävin vielä pitkällä kävelyllä musiikin vallatessa mieltä. Jos saisin pyörän muksittua kuntoon, niin sitten voisi mennä pitkille pyörälenkeille, oi olisipa parasta!
Joo, meikän pyörän takarenkaan  rapakaari on ihan mutkalla, koska pyörätelineen päälle kolattiin traktorilla talven aikana lumet, enkä mie kerenny pelastaa sitä kellarin häkkivarastoon, koska rempan takia se oli pitkälle talveen käyttökiellossa. Mieli vähän jupisee tästä, mutta en usko että mitään hyödyttäisi jos lähtisin soittelemaan jonnekin tulikivenkatkuisia puheluita.

aika jatkaa päivää, tack och adjöö!

tiistai 12. huhtikuuta 2011

pitkästä aikaa! Day 6 sekä juttua viikonlopusta.

Päivä 01: kuva lempi artistista/bändistä.
Päivä 02: kuva siitä, mitä sinulla oli tänään  

Päivä 03: kuva siitä, mitä teit tänään 
Päivä 04: kuva jostain mitä olet menettänyt
Päivä 05: kuva aamustasi
Päivä 06: kuva joka inspiroi sinua
Päivä 07: kuva minne haluaisit mennä
Päivä 08: kuva jostain mihin uskoit lapsena
Päivä 09: kuva mitä söit lounaaksi 
Päivä 10: kuva siitä, mitä haluat tehdä
Päivä 11: kuva lempijuomasi
Päivä 12: kuva suosikki ruuastasi
Päivä 13: kuva jostain mitä pelkäät
Päivä 14: kuva joka kiihottaa sinua
Päivä 15: kuva sinusta ja ystävästäsi (ystävistäsi)
Päivä 16: kuva kännykästäsi
Päivä 17: kuva huoneestasi
Päivä 18: kuva jotain mitä haluaisit tehdä ennen kuolemaasi
Päivä 19: kuva suosikki soittimestasi
Päivä 20: kuva jostain mitä teet joka päivä
Päivä 21: Kuva joka kuvaa elämääsi
Päivä 22: kuva henkilöstä jonka haluaisit tavata
Päivä 23: kuva sinusta enemmän kuin 10 vuotta sitten
Päivä 24: kuva henkilöstä jota ihailet
Päivä 25: kuva joka saa sinut hymyilemään
Päivä 26: kuva, joka tekee sinut vihaiseksi
Päivä 27: kuva, joka tekee sinut surulliseksi
Päivä 28: kuva parhaasta puolestasi/osastasi
Päivä 29: kuva tuskallisesta muistosta
Päivä 30: kuva onnellisesta muistosta

day 1. your facebook profile photo
 
day 2. a photo of yourself a year ago
day 3. a photo that makes you happy
day 4. a photo of the last place you went on holiday
day 5. a photo of you
day 6. a photo that makes you laugh
day 7. a photo of someone you love
day 8. a photo of your favourite band/musician

day 9. a photo of your family
day 10. a photo of you as a baby
day 11. a photo of your favourite film(s)
day 12. a photo of you
day 13. a photo of your best friend(s)
day 14. a photo of one of your favourite family members  
day 15. a photo of you and someone you love
day 16. a photo of you at the last party you went to
day 17. a drunk photo of you
day 18. a photo of one of your classes
day 19. a photo of you on a school trip 
day 20. a photo of something you enjoy doing
day 21. a photo of you standing up
day 22. a photo of your town
day 23. a photo of your friend as a baby
day 24. a photo of you that your hair looks nice in
day 25. a photo of a night you loved
day 26. a photo of your favorite weekend

day 27. a photo of last summer
day 28. a photo of what you ate today
day 29. a photo of someone you find attractive

day 30. a photo of you when you were happy.
Berlin Zoo ja giraffit <3
 Me kävimä viikon mittasella opintomatkalla Berliinissä viime lokakuussa (enkä ole palauttanut raporttia vieläkään, pthyi minua!). Rakastuin Berliiniin ja tuon päivän kurjan fiiliksen pelasti kyllä nuo kirahvit sekä sarvikuono ja virtaheposet. Näkee kait tuosta että meikä on hieman täpinöissään :D
Mutta Berliini. Halpa ruoka, halpa olut, halpa kulkeminen ja niin paljon nähtävää. Harkitsen vahvasti uusintavisiittiä joskus tulevaisuudessa.

Viikonloppu meni Lahdessa tyttöystävien luona. Valitettavasti itselläni ei sattunut kameraa mukaan, mutta kyllä kuvia silti napsittiin ja ehkä saan niitä vielä käsiini. Mutta mitäs: me söimä erinomaisen hyvin, juteltiin, kuulusteltiin kuulumisista, saunottiin ja morsian sekä kaaso valvoivat kun Maisli ja mie treenasimma kesän häissä esitettäviä biisejä.

Ilahduin kun kaikki tutut asuu niin vierekkäin. Esim. lauantaina lauleskelin Paljon onnea vaan Stigulle, joka seisoi kämppänsä parvekkeella ja mie hoilasin sisäpihan toisesta kolkasta vastapäisen talon ikkunasta Maislin tyköä. Sunnuntaina kävin kahvittelemassa Stigun luona ja sen jälkeen suuntasin vielä pizzaostosten jälkeen siskoni luo, joka myös asuu siinä ihan hollilla. Kateltiin jotain hieman yököttävää Duudsoneiden kaltaista jenkkiporukkaa telkkarista ja sitte busseilin takas Mikkeliin.


AH! Terassikausi on muutes avattu. Alakerrassani sain nimpparipäiväoluen kaverilta ja aurinko meinasi polttaa kasvot. Nahkatakki piti viskata tuolin selkänojalle ja hakea kämpiltä arskat päähän. 2½h siinä kehtasi istua kunnes aurinko kiersi rakennusten taakse. Tuli kylmä ja piti kiivetä portaat takas kämpille pohtimaan kuoropaitatilauksia ja ruokapöytäostoksia.


Nyt koen kuitenkin ansainneeni paahdettua ruisleipää ja How I Met Your Motherin uusimman jakson. Sitten voisi rääkätä naapureita pianoilemalla ja laulamalla ties monettako kertaa kahden viikon sisään Brandi Carlile - The Story
Hiiohoi!

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

herkkis

Greyn Anatomian 7. kauden 18. jakso Song Beneath the Song. Ensin ihmettelin miksi kaksi edellistä jaksoa on saman nimiset kuin biisit sarjan kovasti rakastamassani soundtrack kokoelmassa. Tämä jakso antoi sille selityksen. Ehkä jakaa mielipiteitä hiukan, en miekään yleensä musikaalimeiningeistä draamasarjoissa tykkää.
Mutta tällä kertaa mulla oli koko keho kylmissä väreissä ja Chasing Carsin tulkinta sai minut itkemään sillä hetkellä syömälleni mozzarellaleivälle. Merivetisiä pisaroita suoraan sinne tomaatin, peston, ruisleivän, mozzarellan ja siirapin harmoniaan.

Nyt voisi tapailla pianolla tuota Brandi Carlilen biisiä The Story.

ps. eilinen Samuli Putron (+yhtye) keikka Wilhelmissä oli pelkkää puhasta rakkautta, vaikkei me saatukaan toivomaamme Berliinikämppää kuulla. Jorasin korkeissa koroissa ja nyt on pitkästä aikaa selkä sökönä.
Hyvää sunnuntaifiilistelyä!